از مزایا و معایب خانه پیش ساخته چه می دانید ؟
پیشرفت های علم مهندسی ساختمان در عصر حاضر موجب ایجاد امکانات زیادی در زمینه ی ساخت و ساز شده است. یکی از این موارد ساخت خانه های پیش ساخته است. فراگیری سریع این نوع سازه موجب شده است تا این نیاز به وجود آید که درباره ی ابعاد مختلف این سازه ها آگاه سازی درستی صورت گیرد. به همین منظور در مقاله ی حاضر درباره ی مزایا و معایب خانه های پیش ساخته توضیحاتی داده شده است. با این امید که با دید بازتر و اشراف کامل به جنبه های مثبت و منفی آن اقدام به تهیه و خرید خانه های پیش ساخته نمایید.
شناخت بیشتر خانههای پیش ساخته:
قبل از اینکه وارد بحث مزایا و معایب خانه پیش ساخته شویم لازم است تا در ابتدا شناخت درست و نسبتا کاملی از این نوع سازه داشته باشیم. اول موردی که در خصوص این سازه ها باید اشاره کرد مصالح مختلفی است که در ساخت آن ها می توان استفاده کرد. برخی تنها تصور ذهنی که از خانه پیش ساخته دارند کانکس هایی است در برخی از اماکن دیده اند. با وجودی که تنوع مصالح بالایی در ساخت این سازه ها وجود دارد. از چوب و سیمان گرفته تا فلز و ساندویچ پنل و سازه های ترکیبی همگی در ساخت این خانه به کار گرفته می شوند. همچنین تنوع مدل هایی که از این خانه ها وجود دارد نیز بسیار بالا بوده و در بسیاری از اوقات امکانات رفاهی ایده آلی در خود خود جای داده است. این خانه ها را می توان با تطابق بالایی نسبت به محیط جغرافیایی ساخت تا سازگاری و ماندگاری بالاتری داشته باشند. با این توضیحات به بیان مزایا خانه پیش ساخته و سپس معایب خانه پیش ساخته می پردازیم.
مزایا و معایب خانه های پیش ساخته :
امروزه توجه ویژه ای به مسائل محیط زیستی در سرتاسر دنیا صورت می گیرد. در بخش ساختمانی نیز تولید ضایعات در طی فرایند ساخت یکی از موضوعات مورد نظر فعالان این حوزه است. به همین خاطر خانه های پیش ساخته با استقبال و توجه فعالان محیط زیستی مواجه بوده است. در ادامه بیشتر در این باره توضیح داده می شود. اما این سازه های پیش ساز در کنار نکات مثبت دارای معایبی نیز هستند که باید مد نظر قرار داده شود مانند محدودیت در ابعاد سازه که به آن نیز خواهیم پرداخت.
معایب خانه های پیش ساخته کدام است ؟
1- ابعاد و متراژ خانه های پیش ساخته : این نوع از سازه ها دارای محدودیت در متراژ و تعداد طبقات هستند. اغلب این امکان وجود ندارد که تعداد طبقات در آن ها بیش از دو طبقه باشد. در صورت درخواست مشتری برای احداث طبقات مازاد پیش زمینه های زیادی مورد نیاز خواهد بود. به تبع آن هزینه ی نهایی کار نیز بسیار افزایش می یابد.
2- نظارت کمتر بر این نوع سازه : در ساختمان هایی که به شیوه ی سنتی ساخته می شوند کارفرما این امکان را دارد که به طور مستمر بر روی کار نظارت داشته باشد. اما از آن جایی که این سازه ها در کارگاه ها ساخته می شوند این امکان وجود ندارد.
3- نیاز بیشتر به نیروی کار بلد و متخصص : از آن جایی که تکنولوژی های به کار رفته در بسیاری از انواع این سازه ها نو و جدید هستند ( به ویژه در خانه های پیش ساخته ی گنبدی ) نیاز است تا افرادی با تخصص بالا روی آن کار کنند. اما در بسیاری از مناطق دسترسی به نیروهای متخصص در این زمینه دشوار است.
4- شیوه ی پرداخت کردن هزینه ها : یکی دیگر از مباحث پیرامون مزایا و معایب خانه های پیش ساخته بحث پرداخت هزینه ها است. در این سازه شما امکان پرداخت کردن مرحله به مرحله را نخواهید داشت. ( بر خلاف سازه های سنتی ) این پرداخت یک جا برای بسیاری از افراد مشکل بوده و به همین دلیل جزو معایب این سازه ها محسوب می شود. هر چند برخی از سازندگان شرایط خاصی برای آسانی پرداخت برای کارفرما در نظر می گیرند.
5- کمتر بودن سفارشی سازی : در بسیاری از انواع سازه های پیش ساز محدودیت زیادی برای سفارشی سازی سازه وجود دارد. البته در انواعی مانند خانه های پیش ساخته ی گنبدی این امکان تا حد زیادی وجود دارد. پس در انتخاب نوع خانه ی پیش ساز به این مورد نیز توجه کافی داشته باشید.
مزایای خانه های پیش ساخته کدام است ؟
حال که با معایب خانه های پیش ساخته آشنا شدید به بررسی مزایای این نوع سازه می پردازیم تا هر دو جنبه مورد توجه قرار گرفته باشد. برای این سازه مزایای بسیار زیادی ذکر می شود. در مهم ترین آن ها اعم است از :
1- سازگاری بالا با محیط زیست : این نوع از سازه ها تاثیرات زیست محیطی بسیار خوبی دارند. چراکه به لحاظ رویکردهای مدیریت ضایعات در سطح ایده آلی نسبت به سازه ها و بنا ها سنتی قرار می گیرند. از طرفی به منابع طبیعی بسیار کمتری در قیاس با انواع سنتی بنا نیاز است و این موضوع در بررسی مزایا و معایب خانه های پیش ساخته از اهمیت به خصوصی برخوردار است.
2- کمتر شدن هزینه ها : در این نوع سازه امکان خرید یک جای مصالح وجود دارد و به همین دلیل مدیریت مالی بسیار آسان تر است. همچنین هزینه های ساخت بر حسب متراژ ساخت محاسبه می شود. از این رو با توجه به بودجه خود می توانید متراژ و طرح مناسب را انتخاب کنید.
3- سرعت بالا در ساخت و ساز : یکی از بزرگ ترین مزیت های خانه های پیش ساخته سرعت بالای ساخت آن ها است. حتی پروژه به دلایلی نظیر بد بودن شرایط جوی نیز متوقف نخواهد شد. چرا که اصولا در محیط های کارگاهی ساخته می شود.
4- صرفه جویی در مصرف انرژی : خانه های پیش ساخته از عایق کاری های بسیار عالی برخوردارند به همین دلیل میزان مصرف انرژی در آن ها نسبت به بنا های سنتی بسیار پایین است. ( خانه های پیش ساخته ی گنبدی در بین سایر انواع این سازه ها به دلیل تکنولوژی های پیشرفته تر مورد استفاده عایق کاری بهتری دارند.)
5- استحکام بالا و مقاومت زیاد : در ساخت این نوع سازه علی الخصوص خانه پیش ساخته بتنی از بتن پیش ساخته سبک و پانل های فولادی استفاده می شود به همین دلیل مقاومت و استحکام آن ها بسیار بالا می باشد. این سازه ها در برابر رطوبت و طوفان نیز از مقاومت و استحکام خوبی برخوردارند. این ویژگی در مبحث مزایای و معایب خانه های پیش ساخته نیز بسیار مورد توجه است.
مزایا و معایب خانه پیش ساخته چیست؟
آگاهی از مزایا و معایب خانه پیش ساخته کمک می کند تا در انتخاب بهتر عمل کنیم. سازه های پیش ساخته راه حلی برای نیازهای امروز مردم به سخت و سازهای سریع و مقاوم است. سازه هایی که بتوان به آسانی جابهجا کرد و در هر منطقه ای که مورد نیاز است به کار گرفت و استفاده کرد. هزینههای سرسام آور ساخت خانه های سنتی نیز یکی دیگر از دلایلی است که خانه های پیش ساخته را بیشتر در معرض توجه قرار داده است. تکنولوژی های روز در ساخت این سازه ها کمک زیادی کرده اند و به همین خاطر امکانات و مزایای زیادی را در این نوع سازه میتوان یافت. با این وجود هیچ محصول ساخت بشر وجود ندارد که در کنار مزیت هایی که دارد بدون عیب باشد. به همین خاطر تلاش کرده ایم تا با بی طرفی به بررسی جنبه های مختلف این خانه ها بپردازیم. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید و اطلاعات سودمندی درباره سازه های پیش ساز به دست آورید.
مزیت های خانه های پیش ساخته کدام است؟
وسعت زیاد مزیت و امتیازاتی که سازه های پیش ساخته دارند از دلایل اصلی محبوبیت و توجه مردم به سمت آن ها می باشد. این مزایا عبارتند از:
1- قیمت پایین تر:
در بیشتر اوقات هزینه های ساخت خانه های پیش ساز نسبت به انواع سنتی بسیار کمتر است. البته ناگفته نماند در برخی از موارد و با توجه به امکانات و خواسته های مشتری ویلاها و خانه های لوکس پیش ساخته ای تولید می شوند که حتی نسبت به خانه های سنتی ساز گران تر هم هستند. با این وجود تعداد زیادی از این خانه ها به به قیمت بسیار کمتر ساخته و عرضه می شوند.
2- مقاوم در مقابل زلزله و آب گرفتی:
از آن جایی که از مصالح مرسوم در خانه های سنتی در این سازه ها استفاده نمی شود و نیز وزن کلی بنا کمتر است مقاومت بالایی در برابر زلزله از خود نشان می دهد. این مورد یکی از ویژگی های قابل توجه در این خانه ها به شمار می رود. از طرفی سازه هایی که برای ساخت این نوع خانه ها مورد استفاده قرار می گیرد به ویژه فلز و بتن مقاومت بالایی در آن ها نسبت به رطوبت ایجاد می کند. به همین دلیل در زمان آب گرفتی تخریب نخواهند شد. پس در شرایط جغرافیایی مرطوب و مکان هایی که خطر آب گرفتگی زیاد است استفاده از این سازه ها توجیه منطقی بیشتری دارد.
3- امکان بازیافت متریال به کار رفته:
در خانه ها و ویلاهایی که به صورت سنتی و با مصالح معمول ساخته می شوند با هر بار تخریب حجم زیادی از مصالح از بین رفته و آسیب زیادی برای محیط زیست به همراه دارد. علاوه بر آن از نظر اقتصادی نیز زیان آور می باشد. اما متریال استفاده شده در خانه های پیش ساخته به راحتی بازیافت شده و دوباره می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
4- دوام زیاد متریال ساختمانی:
یکی دیگر از مواردی که به عنوان مزایا خانه پیش ساخته می توان اشاره کرد دوام زیادی است که این متریال و مصالح در طول زمان دارند. رطوبت، طوفان و بادهای شدید و دیگر عوامل محیطی به متریال سازه های پیش ساخته آسیب چندانی وارد نمی کنند.
معایب خانه پیش ساخته کدام است؟
همانطور که در بخش های قبلی اشاره کردیم هیچ محصولی نیست که در کنار مزیت ها و خوبی هایی که دارد بدون ایراد باشد. سازه های پیش ساخته نیز از این قاعده مستثنی نیستند. عیوب این سازه ها عبارتند از:
1- محدودیت هایی در شکل سازه:
یکی از مواردی که به عنوان عیوب سازه های پیش ساز می توان بیان کرد محدودیتی است که در برخی از پلان های مورد نظر برخی از مشتری ها وجود دارد. چرا که برای حمل و نقل باید به قطعات و تکه های کوچک تری قابل تقسیم باشند و این موضوع موجب می شود هر پلانی برای ساخت به صورت پیش ساز قابل اجرا نباشد.
2-کاهش چشمگیر قیمت در زمان فروش:
مورد بعدی که جزو معایب خانه پیش ساخته به حساب می آید کم شدن قیمت آن در زمان فروش می باشد. این بزرگ ترین ایراد در خانه های پیش ساخته در قیاس با نوع سنتی ساز به شمار می رود. شما در زمان فروش این خانه ها نمی توانید بر روی برگشت سرمایه اولیه خود حساب کنید. در برخی از انواع این سازه ها قیمت فروش دست دوم تا 40 درصد هم کمتر از سازه نو می باشد. البته اگر به خرید خانه پیش ساخته دست دوم فکر کنید این عیب یک مزیت بزرگ نیز به حساب می آید.
کلام آخر :
همانطور که گفته شد هدف از نگارش این مقاله آشنایی با ابعاد مختلفی از مزایا و معایب خانه های پیش ساخته بود. تا با آگاهی کافی از تمام جنبه های مثبت و منفی اقدام به تهیه ان نمایید. برای دریافت مشاوره و سفارش خانه گنبدی پیش ساخته می توانید با مشاورین و مهندسین گروه ایگلو ویلا تماس حاصل نمایید. این گروه از پیشتازان این صنعت بوده و سوابق درخشان کاری آن ها ضمانتی است برای کیفیت نهایی سازه ی خریداری شده. همین الان می توانید با مشاوران ایگلو ویلا تماس حاصل فرمایید.